Recensies basles Enschede

Vier jaar geleden ben ik op mijn 42ste begonnen met basgitaarles. Ik kon niks. Nu kan ik vrijwel elk nummer dat ik hoor zonder hulp uitzoeken en naspelen en omzetten in bladmuziek als ik dat wil. Dat geeft zo’n machtig gevoel. Met dank aan Erno. Omdat hij gehamerd heeft op timing, theorie, luisteren en vooral veel en lekker spelen. Het allermeeste heb ik zonder twijfel geleerd van het schrijven van mijn eigen liedje. Toen het klaar was heeft Erno het opgenomen in zijn eigen muziekstudio: hoe gaaf is dat?”

Kaj M.

“Ik speel al lang gitaar, maar zou voor mijn band bas gaan spelen. Ik had de vraag welke dingen ik specifiek voor bas zou moeten bijschaven. Samen zijn we aan de slag gegaan om timing goed te krijgen. Ik waardeer Erno’s precisie en scherpe gehoor daarbij. En passant leerde ik de bassleutel lezen, anders luisteren, en zijn we verder gegaan met zelf bedenken en improviseren, iets waarmee ik op gitaar niet echt ben opgegroeid. Niet alleen leer ik basspelen als een bassist (i.p.v. als een gitarist) maar leer ik ook meer over het instrument, het maken van de juiste sound, en ontwikkel ik in algemene zin mijn muzikale vaardigheden verder en gebruik die ook weer op gitaar.”

Ronald v.d. B.

“Erno geeft basles met een gezonde dosis aandacht en enthousiasme. Hij neemt je mee in de basis en geeft ook ruimte om al snel met muziek mee te spelen die je leuk vindt. Houden zo!!!”

Bas K

Prettige lessen, actieve houding, gestructureerd, sluit aan bij wat ik wil leren.

Kees v.d. B.

“Erno is een enthousiaste bassist met zowel theoretische als praktische kennis en kunde. Hij is geduldig en legt duidelijk uit hoe dingen zitten. De lessen zijn afwisselend en leuk om heen te gaan.”

Edwin R.

“Twee jaar geleden besloot ik dat ik wilde leren bas spelen en dat ik in een band wilde. Dankzij de lessen van Erno is de band er inmiddels. En elke week word ik nog weer een stukje beter. Thanks!”

Sandra B.

“Ik heb nu bijna een jaar les bij Erno en ik ga elke week met plezier naar hem toe. Erno is een relaxte gast en een hele goede bassist met veel theoretische – en praktijkkennis waarmee hij me elke keer weet te enthousiasmeren. De lessen hebben een duidelijke structuur waarbij hij luistert naar mijn wensen en doelen op de korte, maar zeker op de lange termijn.”

Riemer H.

Twee jaar geleden ben ik begonnen met basles bij Erno. Ik had daarvoor geen ervaring met een basgitaar. Via de praktische lessen van Erno waarbij ook de theorie aan de orde komt ben ik nu in staat om met nummers die ik mooi vind mee te spelen. Je bent nooit te oud om te leren. Dat motiveert enorm!

Wim te W.

“Ik ben zonder ervaring begonnen en de wekelijkse progressie is enorm motiverend. Erno besteedt veel aandacht aan techniek, zodat er geen verkeerde gewoontes aangeleerd worden. Al snel leer je meespelen met diverse songs op je eigen niveau, en krijg je tips om je spel te verbeteren. Erno is motiverend, maar remt ook af om te zorgen dat je de tijd neemt om alles goed aan te leren. Naast de technieken van het spelen leert Erno me ook noten lezen, toonladders, transponeren, etc. Lestijden zijn in overleg flexibel af te spreken.”

Joris T.

“Ik vind Erno een ervaren docent en een erg goede bassist. Hij leeft zich goed in de behoefte van de student, en gebruikt een fijne lesmethode. Hij houdt goed bij welke onderdelen er behandeld zijn, en schrijft een lesplan uit zodat er geen discrepanties kunnen ontstaan in de leercurve. Een aanrader!”

Axel G.

“Als bassist zonder ook maar enige ervaring, ben ik via de site bij Erno terecht gekomen. Op diverse fora kreeg ik het advies om als beginnend bassist te beginnen met lessen, omdat je snel jezelf verkeerde dingen kunt aanleren. En ik ben blij dat ik bij Erno deze lessen kan volgen. Een gestructureerde manier van lesgeven uit een erg fijn lesboek werkt voor mij erg goed. Het feit dat Erno zelf als bassist optreedt zorgt ervoor dat je zinvolle instructies krijgt. Dit in tegenstelling tot andere leraren die lessen aanbieden voor een heel scala aan snaarinstrumenten en daardoor m.i. minder specifieke basgitaar aanwijzingen kunnen geven.”

Mike R.

Erno is een sympathieke vent met veel ervaring als bassist en leraar, die je alle facetten van het bassen bij kan brengen. Hij verzorgt op een enthousiaste manier gevarieerde lessen, die hij afstemt op jouw vaardigheden en wensen. Ik ga met veel plezier naar zijn lessen.

Gert B.

Top bassist en professional, die mij elke les helpt om een betere bassist te worden. Op technisch vlak wordt je flink bijgeschaafd en Erno zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf door het lesaanbod en dat ik genoeg uitdaging krijg.

Paul D.

Al bijna twee jaar lang volg ik nu met veel plezier wekelijks basles bij Erno. We beginnen meestal met de geoefende leerstof van de vorige keer samen door te nemen waarbij Erno aanwijzingen en tips geeft om je speelstijl te verbeteren. Erno is zelf een begenadigd basgitarist en ik kan de lessen van Erno echt aanraden. Hij geeft les met veel geduld en kan alles goed uitleggen. Er is ook ruimte voor je eigen inbreng. Wanneer je een bepaald nummer wilt leren is hij altijd bereid om je daarbij te helpen. Dankzij de baslessen van Erno heb ik nog steeds veel plezier in het basspelen en gaat het elke keer wat beter. Een echte aanrader voor diegene die op een goede en ontspannen manier basgitaar willen leren spelen.

Robert van D.

Ik speel al jaren bas. En als 50 plusser heb ik mezelf het één en ander aangeleerd. Ik vond dat ik een aardig riedeltje kon spelen. Tot ik merkte dat ik beperkt was in mijn kunnen en echt hulp nodig had om verder te komen. Via YouTube vind je natuurlijk wel wat. En ik had ook een gitaardocent die met me aan de slag ging. Allemaal leuk. Maar Erno Klijzing is als geschoolde bassist precies degene die ik zocht. Ik kreeg oefenstof die direct al toe te passen was. Interactief bezig zijn. Loop je vast? Geen probleem: met duidelijke uitleg helpt hij je verder. Beheers je de stof? Dan komt er een logisch vervolg. Ik hervond het plezier in bassen. Ik dacht dat het voor mij geen nut had. Want ja, 50 plus. Maar het tegendeel is waar. Ik kon de lestijden afstemmen. De tarieven zijn zeer concurrerend. En over gear weet hij alles. Desgewenst bouwt hij je nieuwe bas. Kortom: Erno is als professionele en geschoolde bassist en docent exact wat je wilt als je wilt beginnen of gewoon je kennis en kunde wilt uitbreiden. Top!

Jos W.

Fijne docent om basgitaar van te leren. Erno neemt de tijd om je vragen te beantwoorden. Je leert noten lezen en spelen vanuit een lesboek, en daarnaast spelen we altijd nummers samen waar ik graag naar luister.

Peter S.

Erno is een prettige basleraar. Rustig, duidelijk en is geduldig. Weet in te spelen op situaties. Als de noten op je af komen, weet Erno wel een andere oefening te bespelen. Leerzaam, leuk en vooral gezellig 🙂

Els M.

Ik kreeg voor mijn verjaardag een proefles bij Erno. Die les beviel zo goed dat ik besloten heb om les bij hem te nemen. Erno is zeer deskundig in techniek, theorie en praktijk en legt alles geduldig uit. Ik ben zeer tevreden!

Peter V.

Goeie leraar erg vriendelijk en chille lessen met veel muzikale kennis.

Joshua D.

Erno geeft prima baslessen. Voor mij als gevorderd muzikant, maar beginnend op bas sluit het goed aan op mijn behoefte. Goede afstemming qua nivo. Planning gaat in overleg en is flexibel.

Ger N.

Basles Enschede
Facebook Messenger

WhatsApp Chat
Verstuur