Erno Klijzing: biografie

Erno Klijzing en zijn passie

Erno Klijzing is geboren te London (Canada) en getogen in Nederland en Frankrijk. Op vroege leeftijd had hij al veel gereisd en vele horizons gezien. Zodoende heeft hij andere culturen leren kennen en vele soorten muziek leren kennen, waarderen en spelen. Via een omweg heeft Erno zijn passie voor muziek weer gevonden. Uiteindelijk is hij gaan luisteren naar zijn hart en besloot hij om zijn leven verder toe te wijden aan zijn grote passie: muziek.

Michael Jackson, percussie en de basgitaar

Op vroege leeftijd stond hij al te dansen op muziek van Michael Jackson. Toen hij dertien was raakte hij gefascineerd door de oerklanken van de Afrikaanse djemb√©. En al snel wilde hij op percussieles: conga’s, bongo, djemb√©, drums, alles erop en eraan. Tegen zijn vijftiende was hij in Burkina Faso, West-Afrika. Aldaar heeft hij met professionele percussionisten gejamd achterin de tourbus en in afgelegen dorpjes. Op zijn zestiende begon hij op de basgitaar. De bassist van zijn toenmalig funk-bandje stopte ermee en Erno wilde hem wel vervangen. Al snel ging hij ook op basles! Op zijn achttiende was hij in Cuba om zich verder te verdiepen in de Afro-Cubaanse muziek en percussie. Eenmaal daar ging hij lessen volgen op conga’s, bongo en timbales van diverse straatmuzikanten en professionele muzikanten van La Havana.

Laatbloeier?

Met een technisch bachelor-diploma op zak en na diverse banen gooide Erno Klijzing in 2010 het roer volledig om. Hij besloot zijn hart te gaan volgen en meldde zich aan voor het conservatorium! In 2014 studeerde hij af als musicus aan het Artez Conservatorium Enschede, opleiding jazz&pop hoofdvak basgitaar. Aldaar heeft hij basles gehad van Ruud Ouwehand, Udo Pannekeet, Davy De Wit, Ruben de Wilde en Rogier van Wegberg. Zijn passie voor muziek omarmt vele stijlen: jazz, soul, R&B, blues, funk, fusion, latin, reggae, wereldmuziek, pop, rock, singer-songwriter, etc. Hij vindt het heel belangrijk om open te staan voor zo veel mogelijk stijlen en invloeden. Hij probeert zich altijd te blijven ontwikkelen en uit te dagen op zo veel mogelijk vlakken.

Toewijding

Erno Klijzing speelt als professionele bassist in diverse bands, geeft basles in Enschede en is studiotechnicus in zijn eigen opnamestudio. Op deze manieren wilt hij zich toewijden aan muziek: het doorgeven en laten klinken van zo veel mogelijk mooie muziek.

Erno Klijzing

Leave a Reply

WhatsApp Chat
Verstuur