Bassist

Zoek je een professionele, veelzijdige en gedreven bassist?

Zoek je een betrouwbare contrabassist voor jouw band, optreden, orkest of musical?

Of zoek je een strakke basgitarist voor jouw studio-opnames?

Gevonden!

Professionele bassist

Ik speel al 20 jaar basgitaar en al meer dan 20 jaar muziek in het algmeen. Tevens heb ik heb met befaamde musici gespeeld zoals Chieli Minucci (Special EFX), Dorona Alberti (Gare du Nord), Saskia Laroo, John Hondorp, etc. Ook heb ik met vele professionele en semi-professionele bands, big-bands en orkesten gespeeld en opgetreden. In 2014 heb ik mijn Bachelor of Music opleiding Jazz&Pop met hoofdvak basgitaar met succes afgerond aan het Artez conservatorium van Enschede.  Momenteel treed ik regelmatig op met mijn eigen band The Uppertunes, met coverband EAR, met Popkoor Prestige, met Het Rockkoor en met jazz trio Trio Expresso. Ik lees met veel plezier en gemak noten, akkoordenschema’s, tabulatuur, etc. Ik beschik over professionele apparatuur, een auto, een rijbewijs en een gezonde dosis humor. Kortom: alles wat een bassist in huis moet hebben!

Veelzijdige bassist: basgitarist & contrabassist in 1!

Ik ben een flexibele allround bassist en speel met even veel plezier en gemak een simpel popliedje, een syncopisch funk-nummer, een swingende walking bass over een jazz-standard, een diepe groove over een reggae-liedje, complexe akkoordjes over een fusion-stuk, of een heerlijk slap-stuk à la Marcus Miller. You name it. Naast dat ik basgitaar en contrabas speel, kan ik ook componeren en arrangeren. Alle stukken van mijn band The Uppertunes bijvoorbeeld heb ik geschreven. Tevens beschik ik ook over een opnamestudio en kan ik een baslijn voor je inspelen, of jouw band opnemen.

Gedreven bassist

Ik vind het heel belangrijk om jouw band, orkest of show optimaal te begeleiden en te voorzien van de lekkerste baslijn met de vetste sound. Na een concert wil ik dat het publiek naar huis gaat met een waanzinnig gevoel van WOW! Ik vind het fantastisch om mensen te zien genieten van mooie muziek, een onvergetelijk concert, een vette band, een groots orkest, of van een simpele CD. Ik vind het heerlijk om de verbinding te zijn tussen de drums en de toetsen of gitaar binnen een band.

Meer weten?

Wil je mij inhuren voor een sessie, repetitie, optreden, show, of studio-opnames? Of zal ik een baslijn voor je inspelen? Heb je interesse in mijn diensten en wil je meer weten? Wil je een vrijblijvende offerte of even kennis maken? Neem gerust contact met mij op.

Contact

Bassist Erno Klijzing

  • Bassist & basleraar Erno Klijzing
    Bassist & basleraar Erno Klijzing
  • The Uppertunes: a tasty mix of jazz, funk, latin, reggae and hip-hop
  • Erno Klijzing: bassist, basleraar, componist en producer in Enschede
  • Erno Klijzing: bassist, basleraar, componist en producer in Enschede
  • Co Live - Nick Vollebregt

Facebook Messenger
WhatsApp Chat
Verstuur