Basles, basgitaarles, contrabasles in Enschede

Wil je op basles in Enschede?

Heb je altijd al basgitaar en/of contrabas willen leren spelen?

Of wil je de draad weer oppakken?

Of wil je misschien auditie doen op het conservatorium of de Popacademie?

Ik kan je helpen! Kom bij mij op les. Ik ben een professionele en ervaren basleraar.

English

Français

Basles voor jong en oud

Iedereen is welkom: jong en oud. Leeftijd maakt niet uit. Het is namelijk nooit te laat om een muziekinstrument te leren spelen. Niet alleen is muziek maken erg leuk maar ook nog eens gezond!

Basles voor beginners en gevorderden

Iedereen is welkom: beginners en gevorderden. Je instapniveau maakt namelijk niet uit. Want basgitaar spelen is mijn specialisatie en ik kan iedereen veel bij leren. Tijdens een gratis en vrijblijvende proefles kijken we eerst naar wat je al kan en wat je graag zou willen leren, naar wat je inspiraties zijn en wie je idolen zijn. Vervolgens maken we een plannetje en geven we samen invulling aan de les.

“Erno geeft basles met een gezonde dosis aandacht en enthousiasme. Hij neemt je mee in de basis en geeft ook ruimte om al snel met muziek mee te spelen die je leuk vindt.” 

Bas K

Basles: wat leer je?

Ik wil jou de middelen bieden zodat jij je instrument leert beheersen en nog lekkerder muziek kan maken. In overleg met jou geef ik invulling aan de les. Samen gaan we kijken welke muziekstijlen, bands en artiesten jij leuk vindt. Vervolgens kunnen we liedjes uitkiezen die bij jouw smaak, niveau en ambities passen en leer ik je deze liedjes spelen. Daarnaast leer ik jou aan de hand van een methodeboek het volgende:

 • de juiste houding
 • de juiste technieken
 • de achterliggende theorie
 • noten en tabs lezen
 • akkoorden lezen en spelen
 • je oren trainen
 • grooven
 • jammen
 • slappen
 • improviseren
 • flageoletten spelen

Dit alles leer je in een gezellige en ongedwongen sfeer, in mijn home-studio voorzien van professionele apparatuur. Overigens zijn de lessen individueel dus alle aandacht is op jou en je ontwikkeling als bassist gericht. Ik geef trouwens ook les in het Engels en in het Frans.

 “Ik heb nu bijna een jaar les bij Erno en ik ga elke week met plezier naar hem toe. Erno is een relaxte gast en een hele goede bassist met veel theoretische – en praktijkkennis waarmee hij me elke keer weet te enthousiasmeren. De lessen hebben een duidelijke structuur waarbij hij luistert naar mijn wensen en doelen op de korte, maar zeker op de lange termijn.” 

Riemer H.

Ben je nieuwsgierig naar meer ervaringen van mijn leerlingen? Lees hier dan verder:

Recensies

Gratis en vrijblijvende proefles

Interesse? Meld je dan nu aan voor een gratis en vrijblijvende proefles! Je zit overigens niet vast aan een contract en je betaalt per les, tegen een voordelig tarief.

Gratis proefles

Vraag?

Heb je een vraag? Kijk dan eens op mijn pagina Veelgestelde Vragen of neem contact met me op.

Zoek je nog meer algemene informatie over basles? Kijk dan eens hier.

Basles Enschede
Facebook Messenger

Facebook Messenger
WhatsApp Chat
Verstuur