FAQ basles Enschede

Basles: waarom?

Als het aan mij lag zou ieder mens muziek leren maken, juist omdat muziek zo positief voor mensen is. Ik gun het echt iedereen om te zingen of een instrument te bespelen. Er zijn natuurlijk vele manieren waarop je muziek kunt leren maken. Vandaag de dag leren steeds meer mensen een instrument spelen aan de hand van filmpjes op Youtube of andere media. Hier kan je een heleboel van leren. Maar je krijgt geen feedback, je krijgt niet te horen of je het goed of fout doet, of wat beter kan. Bij een muziekdocent zoals ik krijg je dat wel te horen. Ik kan je niet alleen het instrument leren beheersen, ik kan je ook motiveren, inspireren en coachen. Een muziekinstrument leren spelen is nou eenmaal niet altijd even makkelijk, al helemaal niet als je het zelfstandig wilt doen. Ik kan een belangrijke rol spelen in jouw muzikale en soms ook persoonlijke ontwikkeling. Basgitaar leren spelen is leuk, gaaf en hip! Steeds meer mensen zien in hoe stoer de basgitaar eigenlijk wel niet is.

Basles: waarom bij mij?

 • Ik hou van lesgeven. Ik vind het leuk om mijn kennis over en passie voor muziek te delen, om jou te zien groeien. 
 • Ik neem jou heel serieus. Ik vind het een voorrecht dat ik je les mag geven en wil dat zo goed mogelijk doen. 
 • Voor basgitaar is een sterk ritmegevoel superbelangrijk. Ritmegevoel zit heel diep in mij. Dit kan en wil ik jou heel graag overbrengen. 
 • Ik ben gespecialiseerd in de muziekstijlen: pop, soul, funk, jazz, fusion en wereldmuziek. Op het gebied van deze stijlen kan ik jou veel bijbrengen.
 • Ik ben een basleraar met veel ervaring, theoretische kennis en effectieve oefeningen. Doordat ik ook drum- en percussieles geef kan ik jou begeleiden op drums en percussie, en kan ik je leren hoe je goed samenspeelt met de drummer of percussionist.
 • Ik geef jou ruimte om invulling te geven aan je eigen lessen, als je dat wilt. Je kunt aangeven wat je graag wil leren, zoals bepaalde liedjes, en dan gaan we daarmee aan de slag.
 • Ik geef les aan huis in mijn eigen professionele home-studio waar we ongestoord kunnen werken. Hier kunnen we professionele opnames maken en jouw vooruitgang monitoren.

Ik wil dat leerlingen altijd met plezier naar de les komen en zich altijd op hun gemak voelen tijdens het muziek maken. Als je plezier hebt, ontspannen bent en je veilig voelt, kun je vrijuit spelen. Je durft dan meer, je bent niet bang om fouten te maken, je staat meer open voor aanwijzingen. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je voldoende uitgedaagd wordt, dat je leergierig blijft en je niet gaat vervelen. Er zijn dingen die jij wilt leren en er zijn dingen die ik jou wil leren omdat ik weet dat je ze nodig hebt om een betere muzikant te worden. Ik zoek altijd het niveau met je op dat je aankunt, maar waar je wel je best voor moet doen. Onder deze omstandigheden leer je absoluut het meest en het leukst. En daar gaat het om.

Basles: waar?

De lessen vinden plaats in mijn professionele home-studio in Enschede-Zuid, aan de Kienhuislanden. Neem gerust contact met me op voor het exacte adres.

Basles: wanneer?

In overleg met jou bespreken we hoe vaak je les wilt (elke week of om de week), hoe lang (30 min, 45 min of 60 min), en op welke dag en tijdstip. Voor een optimale vooruitgang raad ik aan om wekelijks 45 minuten les te nemen.

Basles: hoe duur?

Neem gerust contact met me op voor de tarieven. Aan het einde van elke maand krijg je een digitale factuur gemaild met een overzicht van al je genoten lessen van die maand. Deze dien je vóór eerstvolgende les over te schrijven, doch uiterlijk binnen een week.

Basles: heb ik een eigen instrument en versterker nodig?

Tijdens een proefles heb je geen eigen instrument of versterker nodig, dan mag je op mijn apparatuur spelen. Als je echt op les wilt is het wel aan te raden en eigenlijk ook wel zo leuk om een eigen instrument (en versterker) te hebben. Dan kan je namelijk thuis oefenen en boek je meer vooruitgang. Naar de les neem je dan alleen je instrument mee, versterker hoeft niet.

Basles: Wat wil ik als leraar betekenen voor jou?

Ik wil jou laten ervaren:

 • Hoe fijn en ontspannend het kan zijn om zelf muziek te maken en studeren, ongeacht je niveau of muziekvoorkeur;
 • Hoe gaaf het is om steeds beter te worden en muziek te kunnen spelen die je zelf tof vindt;
 • Hoe lekker het is om iets te kunnen spelen waarvan je dacht dat het veel te moeilijk was;
 • Hoe fijn het is om je te kunnen uiten via de muziek die je maakt;
 • Hoe lekker het is om ‘in the groove te zitten’;
 • Hoe leuk, gezellig en verrijkend het kan zijn om samen met anderen muziek te maken. 

Basles: wat ben ik voor een leraar?

Vriendschappelijk

Ik gedraag me zeer vriendschappelijk naar jou. Ik zie jou als mijn gelijke. Ik ben oprecht in jou geïnteresseerd en bouw graag een persoonlijke band met je op.

Ongedwongen

Ik ben een ontspannen en geduldig persoon. Ik neem de tijd voor jou. Ik hou van een ongedwongen en relaxte sfeer bij de dingen die we doen. Muziek maken is leuk, en zo moet het blijven. Ik dwing jou nergens toe, maar probeer je wel te verleiden om er vol voor te gaan.

Kwaliteitsgericht

Ik ben gericht op kwaliteit: als ik iets doe, dan doe ik het goed. Ongedwongen en kwaliteitsgericht gaan in mijn ogen prima samen. Juist wanneer je vanuit ontspanning serieus aan iets werkt, is de kans groot dat het goed wordt. Ik leg de lat graag hoog om jou en mezelf uit te dagen. Ik hou ook van hard werken. Kwaliteitsgericht betekent voor mij ook dat we elke les zo leerzaam en leuk mogelijk proberen te maken. 

Gratis proefles

Neem gerust contact met me op voor een gratis en vrijblijvende proefles. In overleg maken we dan een afspraak voor een proefles/kennismaking van ongeveer 30 minuten.

Basles Enschede
Facebook Messenger

WhatsApp Chat
Verstuur