Biografie

Geboren te London (Canada) en getogen in Nederland en Frankrijk, veel gereisd, vele horizons gezien, andere culturen ontdekt en vele soorten muziek leren waarderen en spelen. Via een omweg heb ik mijn passie voor muziek teruggevonden door mijn hart te volgen en besloten om hier mijn verdere leven aan toe te wijden.

Op vroege leeftijd stond ik al te dansen op muziek van Michael Jackson. Op mijn dertiende raakte ik gefascineerd door de oerklanken van de Afrikaanse djembé en al snel ben ik toen begonnen met percussielessen: conga’s, bongo, djembé, drums, alles erop en eraan. Op mijn vijftiende was ik in Burkina Faso, West-Afrika, waar ik met professionele percussionisten heb gejamd achterin de tourbus en in afgelegen dorpjes. Op mijn zestiende heb ik de basgitaar opgepakt om de bassist van ons toenmalig funk-bandje te kunnen vervangen, en al snel ging ik op basles! Op mijn achttiende was ik in Cuba om me verder te verdiepen in de Afro-Cubaanse muziek en percussie door lessen te volgen op conga’s, bongo en timbales van diverse straatmuzikanten van La Havana maar ook van begeerde profs.

Na een technische hbo-studie afgerond te hebben en na vele baantjes gehad te hebben heb ik in 2010 het roer volledig omgegooid en ben ik mijn hart gaan volgen: ik besloot me aan te melden voor het conservatorium. In 2014 ben ik afgestudeerd als musicus aan het Artez Conservatorium Enschede, opleiding jazz&pop hoofdvak basgitaar. Ik heb basles gehad van Ruud Ouwehand, Udo Pannekeet, Davy De Wit, Ruben de Wilde en Rogier van Wegberg. Mijn passie voor muziek omarmt vele stijlen: jazz, soul, R&B, blues, funk, fusion, latin, reggae, wereldmuziek, pop, rock, singer-songwriter, etc. Ik vind het heel belangrijk om open te staan voor zo veel mogelijk stijlen en invloeden, en me te blijven ontwikkelen en uitdagen op zo veel mogelijk vlakken.

Mijn toewijding bestaat uit het doorgeven en laten klinken van alle mooie muziek die er op deze wereld gemaakt wordt.

  • The Uppertunes: a tasty mix of jazz, funk, latin, reggae and hip-hop
  • The Uppertunes: a tasty mix of jazz, funk, latin, reggae and hip-hop
  • Erno Klijzing: bassist, basleraar, componist en producer in Enschede
  • Erno Klijzing: bassist, basleraar, componist en producer in Enschede

Leave a Reply

WhatsApp Chat
Verstuur